Trainingslocatie

Zwembad de Melanen
Langstraat 7
4661 SE Halsteren

Postadres

Bergse Reddings Brigade
Escarp 9
4615 NG Bergen op Zoom
[email protected]

Bankrelatie

IBAN: NL02ABNA0429146760
BIC: ABNANL2A
t.n.v.: Bergse Reddings brigade

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Maandelijks archief maart 2016

Op 9 maart zal de Bergse Reddingsbrigade een …

Op 9 maart zal de Bergse Reddingsbrigade een nieuwe reddingsvlet in ontvangst nemen die onderdeel is van de nationale reddingsvloot. Dit is een voorziening in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie om in het geval van grote rampen mensen te evacueren. Verspreid over Nederland zijn 80 vaartuigen gestald bij reddingsbrigades die 365 dagen per jaar ingezet kunnen worden. Met de komst van deze vlet is het Brabantse deel van de vloot volledig uitgerold.

De reddingsvlet, met het roepnummer BOZ-018, zal voorzien zijn van een moderne 15pk buitenboordmotor en verlichting zodat dag en nacht gevaren kan worden. Voor het verlenen van hulp bij slecht weer worden nieuwe droogpakken meegeleverd. Ook zit er een C2000 mobilofoon en portofoon bij waardoor indien nodig met alle hulpdiensten gecommuniceerd kan worden.

De Bergse Reddingsbrigade neemt graag de verantwoordelijkheid voor het beheren en bemannen van deze reddingseenheid op zich. Wij zullen de komende jaren extra mensen trainen in het varen met een reddingsvlet en het redden van mensen. Ook zullen de huidige redders hun vaardigheden op peil kunnen houden door regelmatig aan oefeningen mee te doen, niet langer alleen regionaal maar ook landelijk.

Tijden het evenement “Boulevard in beweging” op 28 mei aan de boulevard langs de Binnenschelde, waar ook veel watersport verenigingen aanwezig zullen zijn, wordt de reddingsvlet gedoopt.