BERGEN OP ZOOM – Misschien heeft men het al gehoord, misschien is het al vaker opgevallen, maar als het zomerseizoen voorbij is en er steeds minder hulp te verlenen is, verschuift de aandacht van de Bergse reddingsbrigade. Onder het motto ‘het ene goede doel helpt het andere’, zetten zij zich in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het Glazen Huis van 3FM.

Dit jaar staat de actie in het teken van longontsteking. Deze ziekte die hier in Europa meestal met een antibioticakuur snel weer over is, eist in andere delen van de wereld waar de medische zorg slechter is nog veel slachtoffers. Wereldwijd sterft ieder 35 seconden iemand aan een longontsteking. Dat is 2500 mensen per dag. Ze willen natuurlijk sowieso bijdragen aan de actie, door mee te varen en hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Als reddingsbrigade is hun missie het redden van levens, waar deze door de verdrinkingsdood worden bedreigd. Echter vinden zij de acties die 3FM ieder jaar houdt onder de noemer Serious Request, zo goed en ook in het verlengde van de eigen reddingsmissie, willen zij daar graag een bijdrage aan leveren. Daarom vaart er al 6 jaar op rij iedere winter een vloot van reddingsboten, vanuit een stad in Nederland in een 3 dagen durende overlevingstocht naar het Glazen Huis. In 2010 is de tocht voor het eerst gehouden. Dit was op initiatief van de reddingsbrigade Bergen op Zoom. Dit jaar gaat de 140 km. lange tocht, met dit jaar meer dan 40 boten, van Gouda via Oud-Beijerland en Lage Zwaluwe naar Breda. Ook kunnen andere inwoners van Bergen op Zoom en omstreken hen helpen. Hiervoor hebben ze de gele inzamelcontainer voor mobiele telefoons en printercartridges in zwembad De Schelp gezet, net als voorgaande jaren. Ziet men ergens gebruikte cartridges of oude mobieltjes liggen? Vraag dan even aan de eigenaar of men deze mag inleveren voor het goede doel, want zij zijn er erg mee geholpen.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met restaurant Streek in de Steenbergsestraat in Bergen op Zoom. Na een lekkere maaltijd en en een welverdiende fooi voor de bediening, kan men ook een bijdrage voor Serious Rescue achterlaten in de spaarpot bij de kassa. In dit nieuwe restaurant liggen ook diverse flyers, waarin de actie nog eens wordt uitgelegd. Kan men thuis nog eens alles nalezen. Uiteraard zijn ook de oliebollen weer te bestellen via de webshop op www.strandpost.com en op hun website staan nog meer manieren om bij te dragen.

Hopelijk kunnen ze met de hulp van alle Bergenaren en andere reddingsbrigades, het succes van vorige jaren evenaren of zelfs overtreffen. Dit is nog een flinke uitdaging, want alle reddingsbrigades samen hebben vorig jaar € 25.843,- opgehaald.