Trainingslocatie

Zwembad de Melanen
Langstraat 7
4661 SE Halsteren

Postadres

Bergse Reddings Brigade
Escarp 9
4615 NG Bergen op Zoom
[email protected]

Bankrelatie

IBAN: NL02ABNA0429146760
BIC: ABNANL2A
t.n.v.: Bergse Reddings brigade

Misschien heeft u het al gehoord, misschien is het …

Misschien heeft u het al gehoord, misschien is het u al vaker opgevallen, maar als het zomerseizoen voorbij is en er steeds minder hulp te verlenen is verschuift de aandacht van de Bergse reddingsbrigade. Onder het motto “het ene goede doel helpt het andere” zetten wij
ons in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het glazen huis van 3FM. Dit jaar staat de actie in het teken van longontsteking, deze ziekte die nog veel slachtoffers eist. Wereldwijd sterft ieder 35 seconden iemand aan een longontsteking, dat is 2500 mensen per dag. We willen natuurlijk sowieso weer bijdragen aan de actie door mee te varen en hiermee weer zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Als reddingsbrigade is onze missie het redden van levens, waar deze door de verdrinkingsdood worden bedreigd. Echter vinden wij de acties die 3FM ieder jaar houdt onder de noemer Serious Request zo goed, en ook in het verlengde van onze eigen reddingsmissie, dat wij daar graag een bijdrage aan leveren. Daarom vaart er al 6 jaar op rij iedere winter een vloot van reddingsboten, vanuit een stad in Nederland in een 3 dagen durende overlevingstocht naar het glazen huis. In 2010 is de tocht dus voor het eerst gehouden, dit was op initiatief van de reddingsbrigade Bergen op Zoom. Dit jaar gaat de 140 kilometer lange tocht, met dit jaar meer dan 40 boten, van Gouda via Oud-Beijerland en Lage Zwaluwe naar Breda.

Ook kunnen andere inwoners van Bergen op Zoom en omstreken ons helpen, hiervoor hebben we onze gele inzamelcontainer voor mobiele telefoons en printercartridges in zwembad De Schelp gezet, net als voorgaande jaren. Dus zie je ergens gebruikte cartridges of oude mobieltjes liggen? Vraag dan even aan de eigenaar of je deze mag inleveren voor het goede doel want wij zijn er erg mee geholpen!

Nieuw dit jaar is onze samenwerking met restaurant Streek in de Steenbergse Straat te Bergen op Zoom. Na een lekker maaltijd en en een welverdiende fooi voor de bediening kunt u ook een bijdrage voor Serious Rescue achterlaten in de spaarpot bij de kassa. In dit nieuwe restaurant liggen ook diverse flyers waarin de actie nog eens wordt uitgelegd. Kunt u thuis nog eens alles nalezen.

Uiteraard zijn ook de oliebollen weer te bestellen via de webshop op www.strandpost.com en op onze website staan nog meer manieren om bij te dragen.

Hopelijk kunnen we met de hulp van alle Bergenaren en andere reddingsbrigades het succes van vorige jaren evenaren of zelfs overtreffen. Dat is nog een flinke uitdaging want alle reddingsbrigades samen hebben vorig jaar €25.843,- opgehaald.