Het was de tweede keer dat deze Nieuwjaarsduik aan de Binnenschelde van Bergen op Zoom werd gehouden.

Het was afwachten of het weer zo druk werd met deelnemers en toeschouwers.

De deelnemers viel nog mee met tussen de 100 en de 125 inschrijvingen, maar het toeschouwers viel wel wat tegen. Alhoewel, kun je dat wel zeggen als het twee graden vriest en er een afschuwelijk gure wind van over het water waait. Slechts een kwartiertje je fototoestel vasthouden leidde al tot zere bevroren toppen van je vingers, laat staan dat je in je korte broek of zelfs in je bikini dat koude water van amper 8 graden Celsius opzoekt. Toch waren er dus voldoende bikkels die deze zeer koude Nieuwjaarsplomp aandurfden.

Gelukkig kon iedere inschrijver rekenen op een warme Unox muts, een glas warme chocolade en een kop warme snert. Gelukkig geraakten jong en oud weer snel uit de koude plas, waren er warme handdoeken voorradig en lonkte de warmte van Zwembad De Schelp.

Het nieuwe jaar is begonnen.

BoZ in Beeld | 1 januari 2017 | http://www.bozinbeeld.nl/4044-unox-nieuwjaarsduik-bergen-op-zoom-2017