Trainingslocatie

Zwembad de Melanen
Langstraat 7
4661 SE Halsteren

Postadres

Bergse Reddings Brigade
Escarp 9
4615 NG Bergen op Zoom
[email protected]

Bankrelatie

IBAN: NL02ABNA0429146760
BIC: ABNANL2A
t.n.v.: Bergse Reddings brigade

Leerzame oefening ‘Waterspiegel’ voor Reddingsbrigade

Zaterdag 22 april oefenden 17 eenheden van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigde Nederland op Ford Crèvecoeur. Een realistisch scenario van een stijgend waterpeil in de Maas, volgelopen polders rondom Fort Crèvecoeur en een groot aantal slachtoffers dat moest worden geëvacueerd uit het ondergelopen gebied, gaven extra inzicht om in de toekomst met verschillende partijen nog beter voorbereid te zijn op een grote overstromingsramp. Defensie werkte mee met het leveren van expertise in de vorm van WTEC (Water risk Training Expertice Centre) om elkaars kracht en netwerken te kunnen gebruiken voor het redden van mensen in nood. Deze samenwerking past geheel bij de Adaptieve Krijgsmacht, daarin werkt Defensie intensief samen met reservisten, experts en de samenleving ter voorbereiding op noodsituaties.

Elkaars taal leren kennen
In samenwerking met de politie en EHBO vereniging ’s-Hertogenbosch  oefenden de lifeguards van 17 reddingsbrigades uit Brabant, Limburg en Zeeland samen met het Water risk Training Expertice Centre  (WTEC) op het militaire oefenterrein van de 13e brigade en de Genie van de Koninklijke Landmacht. De winst van het met elkaar oefenen is nu al elkaars taal leren spreken voor als het nodig mocht zijn.

De Reddingsbrigade kijkt terug op en geslaagde en leerzame dag. De samenwerking met de overige hulpdiensten op het Waterrisk Training Centre verliep goed en gaf een hoop positieve energie voor  verdere toekomstige mogelijkheden voor samenwerking.

Foto: Tijl Bluijs