Trainingslocatie

Zwembad de Schelp<BR>De Boulevard Noord 45<br>4617 HD Bergen op Zoom

Postadres

Bergse Reddings Brigade<br>Escarp 9<br>4615 NG Bergen op Zoom<br><a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>

Bankrelatie

IBAN: NL02ABNA0429146760<br>BIC: ABNANL2A<br>t.n.v.: Bergse Reddings brigade

Zandkastelen bouwen en dromen van door reddingsbrigade bewaakte Binnenschelde in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Een flink windje en het koude water van de Binnenschelde zorgen gelukkig voor de broodnodige verkoeling. Want anders leg je het deze zaterdag tijdens Boulevard in beweging, met temperaturen boven de 30 graden, af.


Kim Hoogeveen bouwt samen met Lars (5) en Jason (4) aan een indrukwekkend schepsel van water en zand op het pas verbrede strand voor eettent La Playa. Het heeft het meest weg van een haven, maar Lars corrigeert meteen. ,,We zijn een bad aan het maken”, klinkt het beslist uit zijn mond.

Zijn moeder Kim is zeer te spreken over het vernieuwde strand. ,,Het is echt mooi geworden, super. Eerlijk gezegd wist ik niet dat dit zou gebeuren. Mijn ouders wonen aan de Boulevard en hebben me erop gewezen.” Over de waterkwaliteit maakt ze zich geen zorgen. ,,Als we thuiskomen, douch ik de kinderen altijd wel extra”, zegt de Bergse die op de Plaat woont.

Danielle en Rob Franken hebben een huis aan de Markiezaatsweg en liggen op hun handdoeken op het strand. ,,Ik vind het echt geweldig. We wonen hier vlakbij en in de toekomst gaan we hier zeker vaker zijn”, aldus Danielle. Ook zij hebben niets meegekregen van de werkzaamheden aan het strand. Rob: ,,Toevallig fietste ik langs en zag dat ze bezig waren met zand.” Over blauwalg die hier regelmatig opduikt, zitten ze niet in . ,,Ik neem aan dat ze wel bordjes zetten als dat het geval is. Al was het handig geweest als ze nu een groene vlag hadden opgehangen om te laten zien dat het veilig is”, stelt Rob.

Rondom de Binnenschelde patrouilleren leden van de Bergse reddingsbrigade. Tot 1997 verzorgden ze bewaking van de plas. Maar sinds de aanleg van de Bergse Plaat en verslechtering van de waterkwaliteit, zijn ze hier alleen tijdens grote evenementen te vinden.

Dat is drie of vier keer per jaar. Tot groot verdriet van voorzitter Stijn de Jong die met een stand te vinden is aan de Boulevard. ,,Onze droom is het om weer die bewaking van de Binnenschelde te mogen doen. We denken dat dat ook past bij de ambities die de gemeente heeft met de plas. Als de voorzieningen verder worden uitgebreid en er veel meer mensen hier recreëren, dan willen we graag onze diensten aanbieden.”

Gesprekken met verantwoordelijk wethouder Patrick van der Velden heeft De Jong daarover nog niet gehad. Al zou hij die wel graag willen voeren. ,,We hebben wel meegepraat in werkgroepjes over de Binnenschelde. Maar daarbij is het vooralsnog gebleven.”

Veel clubs en verenigingen presenteren zich vandaag. Waaronder basketbalvereniging Giants. Op het basketbalveldje voor het onderkomen van sportschool Fit For Free werken leden zich in het zweet.

,,Eigenlijk is het niet te doen vandaag”, beaamt Steven de Bont van Giants. Maar ontevreden over de opkomst is hij allerminst. ,,Er hebben zich al drie jongens aangemeld voor een proefles. Terwijl we op maximaal een hadden gerekend. We hebben dus een prima dag.”

BRON: BN De Stem 2017-05-27 | http://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/zandkastelen-bouwen-en-dromen-van-door-reddingsbrigade-bewaakte-binnenschelde-in-bergen-op-zoom~aea23413/

Externe Nieuws import