Vannacht is onze collega Jan Silven plotseling overleden. Jan was 64 jaar en is in de nacht van 22 op 23 juni 2017 om 02:37 in het ziekenhuis te Amsterdam gestorven.


Jan startte in maart 2010 met de voorbereiding van de uitrol van C2000 apparatuur bij de reddingsbrigades. Op 8 maart 2011 kwam Jan bij Reddingsbrigade Nederland werken als coördinator en werd hij het aanspreekpunt voor de gebruikers en de organisatie van C2000. Iets waar Jan met veel passie en gedrevenheid over sprak. Hij richtte zich op een specifiek onderdeel van de organisatie maar was altijd betrokken bij het geheel.

De Reddingsbrigade werd een thuis voor Jan, hij hield van de mensen en voelde zich hier op zijn plek. Zo werd hij ook omarmd door zijn collega’s als een fijn en gewaardeerd lid van de familie. Bij Jan kon je altijd terecht voor een kop koffie, een leuk gesprek en een lach.

Jan had naast zijn werk bij Reddingsbrigade Nederland een veelzijdig en actief leven. We hoorden graag de verhalen over zijn sportactiviteiten en de vele momenten die hij met zijn familie doorbracht.

Namens het Landelijk Bureau, het bestuur en alle lokale reddingsbrigades wensen wij zijn vrouw Geertje, dochters Renate en Leonie en verdere familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte met dit verlies.