Trainingslocatie

Zwembad de Schelp<BR>De Boulevard Noord 45<br>4617 HD Bergen op Zoom

Postadres

Bergse Reddings Brigade<br>Escarp 9<br>4615 NG Bergen op Zoom<br><a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a>

Bankrelatie

IBAN: NL02ABNA0429146760<br>BIC: ABNANL2A<br>t.n.v.: Bergse Reddings brigade

Blauwalg in Binnenschelde Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Blauwalg in de Binnenschelde luidt de waarschuwing op de borden. Kans op huidirritatie. En maag- en darmklachten. En dat betekent dat het voorlopig niet verstandig is er te gaan zwemmen of surfen.


,,We dachten dat we dit jaar wellicht de dans zouden ontspringen”, zegt wethouder Ad Coppens van de gemeente Bergen op Zoom. Want in de warme maand juni trad er geen blauwalg op. Nu onverwacht wel. En daarom zijn er waarschuwingsborden geplaatst. Medewerkers van waterschap Brabantse Delta ontdekten bij controle begin deze week dat er een verhoogde concentratie blauwalg in het water van de Binnenschelde zit.

De waterkwaliteit van de Binnenschelde is al sinds de aanleg van deze plas een probleem. Tal van maatregelen hebben tot nu toe geen oplossing gebracht. Wethouder Patrick van der Velden zoekt de oplossing nu in windmolens. Die moeten het water oppompen, filteren en terugbrengen in de Binnenschelde.

De gemeente Bergen op Zoom ziet graag toeristen naar de plas komen. Daarom ook is eerder dit jaar het strand fors uitgebreid.

Externe Nieuws import