Onze NRV taak is het bieden van hulp bij grote rampen zoals in Limburg in de zomer van 2021. In verschillende kranten, waaronder BN de Stem en de Bergen op Zoomse Bode wordt deze dagen aandacht geschonken aan de NRV taak van onze reddingsbrigade. Aanleiding voor deze aandacht is een brief van raadslid Stefaan Verheugt van coalitie CDA-vBoZ aan het college van Bergen op Zoom. De boot waarmee wij deze hulp bieden weegt behoorlijk wat dus moet het voertuig dat hem trekt hier wel voor geschikt zijn. Tot nu toe werd dit altijd met prive voertuigen gedaan, maar niet alle leden beschikken over een auto met voldoende trekkracht, of uberhaupt een auto.

NRV vaartuig BOZ-018 geparkeerd aan de Binnenschelde

Als bestuur vinden wij dat wij niet van onze leden kunnen verwachten dat zij voor het vervoeren van deze boot speciaal een veel duurdere auto gaan kopen, zeker nu de steeds meer gebruikte elektrische auto’s toch al duurder zijn in aanschaf en meestal nog minder kilo’s mogen trekken ook. Gelukkig is er dus in de politiek aandacht voor dit onderwerp en lopen er ook al een tijdje gesprekken via de Veiligheidsregio MWB. Dat ook de brandweer bezig is met het onderwerp duurzaamheid en steeds meer elektrisch gaat rijden maakt dit probleem niet eenvoudiger op te lossen maar gezien de constructieve gesprekken komt die oplossing er vast.