Nieuwe Strand App biedt badgast
actuele strandveiligheidsinformatie
Strandbezoekers kunnen zich sinds maandag 8 juli via de nieuwe Strand App, het RTL Ontbijtnieuws en de Buienradar-app laten informeren over de actuele veiligheidssituatie aan de Nederlandse kust. Het initiatief hiertoe is genomen vanuit het landelijk project Het Strand Veilig.
Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ), Reddingsbrigade Nederland, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en Veiligheidsregio Haaglanden sloegen onder de paraplu van Het Strand Veilig de handen ineen om het niveau van veiligheid op het strand te verhogen. De afgelopen periode zetten deze partijen zich in om nog voor de start van de zomervakantie actuele veiligheidsinformatie aan strandbezoekers te kunnen tonen via publieke informatiekanalen.
Strand App
In de Strand App kunnen strandbezoekers de locaties van de reddingsposten zien, of ze op dat moment geopend zijn en hoe ze te bereiken zijn. Ook vindt men er de betekenis van de waarschuwingsvlaggen, tips en adviezen. Mobiele telefoons die juist zijn ingesteld, kunnen meldingen ontvangen, bijvoorbeeld als er een waarschuwingsvlag is gehesen. De Strand App is zo opgebouwd dat de (kust)gemeenten toeristische informatie kunnen toevoegen zoals evenementenkalenders en gegevens over strandpaviljoens. Maar bijvoorbeeld ook informatie over de locaties van huisartsenposten, openbare toiletten, parkeergelegenheden en openbaar vervoer van en naar het strand.
Schouwen-Duiveland heeft deze aanvullende informatie al geplaatst in de Strand App. Die gemeente brengt de Strand App evenals Den Haag, Noordwijk, Wassenaar en Veiligheidsregio Haaglanden de komende periode via verschillende kanalen onder de aandacht om zoveel mogelijk strandbezoekers te overtuigen om deze vanuit de Google Play Store of de Apple App Store te downloaden.
RTL Ontbijtnieuws en Buienradar-app
RTL Ontbijtnieuws besteedt gedurende de zomermaanden dagelijks aandacht aan strandveiligheid. Onder het blokje ‘Strandweer’ worden tijdens de weerberichten per kustprovincie algemene adviezen gegeven. Denk hierbij aan een oproep om bij aflandige wind geen gebruik te maken van drijfmiddelen. Maar ook de temperatuur van de zee en de golfhoogte worden vermeld. Tijdens de zomermaanden wordt dagelijks met RTL samengewerkt om de berichtgeving aan te vullen met specifieke lokale of regionale informatie. RTL zet ook haar andere kanalen in om actuele strandveiligheidsinformatie te delen met het publiek. Naast de gebruikelijke socialmediakanalen en websites is dat de Buienradar-app, waarin eveneens de openstelling van de reddingsposten langs de kust te vinden is. Eerder was deze informatie al te vinden op Waterkaart.net.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.