Wie zijn we?

Onze reddingsbrigade is een vereniging met zeer enthousiaste leden welke zich met passie richten op onze 2 hoofdactiviteiten:

Zwemmend Redden

Op de dinsdagavond wordt er instructie gegeven voor diploma’s die in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland (KNBRD) worden afgegeven. Iedereen die het leuk vind om zwemmend redden te leren en in het bezit is van minimaal zwemdiploma A en B kan bij ons terecht, of je nu 8 bent of 80.
Lees Meer ….

(water)Hulpverlening

Ieder jaar verzorgd onze reddingsbrigade toezicht tijdens diverse evenementen op en rond het Water.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas, maar ook triatlons & festivals.
Lees Meer ….

Geschiedenis van onze vereniging

De BRB is opgericht op 18 januari 1981 door voorzitter Ton Alberti, M. Buuron, G. Ooievaar, J. Aertssen, P vd Broek en J Rombouts en kort daarop neemt ook Jan Matthijssen in het bestuur plaats. In het verleden is de bewaking verzorgd aan de Binnenschelde in Bergen op Zoom. Doordat de waterkwaliteit achteruit ging is er steeds vaker een zwemverbod afgekondigd en dit betekende bewaking op den duur niet meer nodig werd. Beveiligingstaken worden nog wel uitgevoerd bij verschillende evenementen.